Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
seizoen wordt opgevolgd met Chileense

BerryBrothers vermarkt laatste Hollandse rode bessen

Tholen - Bij BerryBrothers uit Roggel worden vandaag of morgen de laatste Hollandse rode bessen verkocht. De bessenspecialist heeft jaarrond rode bessen beschikbaar en volgt het Hollandse seizoen op met rode bessen uit Chili, waarna het seizoen met de Hollandse bessen onder glas en de Portugese bessen weer start.



Nijs van Zuilen spreekt van een matig bessenjaar. "Iedereen heeft hele goede producties gehad en dat heeft wel geresulteerd in een volle markt. Dit heeft gezorgd voor de nodige prijsdruk. De prijzen van de rode bessen lagen op een stuk lager niveau dan vorig jaar. Sinds twee weken geleden is de prijs fors gaan stijgen en nu ligt het prijsniveau rond de 2 euro voor de 150 gram.



"De kwaliteit van de rode bessen was dit jaar prima. We hebben zonder grote kwaliteitsproblemen het seizoen kunnen rekken tot eind april, zegt Nijs. Vanuit Chili verwacht de bessenteler een gangbaar volume. Berrybrothers heeft al jaren ervaring met de teelt en verkoop van Chileense rode bessen.




BerryBrothers zet de bessen af naar groothandelaren, horeca, supermarkten en Nederlandse exporteurs. Het bedrijf levert het volledige Hollandse zachtfruitpakket, met een specialisatie in rode bessen. "Er zijn niet zoveel Nederlandse telers, die jaarrond rode bessen beschikbaar hebben. Vanaf half mei tot nu toe hebben we volop Nederlandse rode bessen beschikbaar. Met dergelijke volumes kun je zeker voor de retailer wat betekenen", besluit Nijs.

Voor meer informatie:
Berrybrothers B.V.
Nijs van Zuilen
Nijken 18
6088 NR Roggel NL
Mobiel: 0031-646708453
Kantoor: 0031-475496214
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl