Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andreas Schindler:

"China een enorm aantrekkelijke markt voor Zuid-Afrikaans citrus"

De vondsten van Citrus Black Spot hebben afgelopen gezorgd voor een strenge regelgeving met betrekking tot de import van overzees citrus. Zuid-Afrikaanse exporteurs kijken daarom ook steeds meer naar andere markten om de volumes te compenseren. "Zuid-Afrikaanse telers voelen aan dat deze regelgeving meer te maken heeft met marktprotectionisme", zegt Andreas Schindler van Don Limon. "Een sterke Spaanse lobby zorgt voor een strengere regelgeving voor exporteurs uit andere continenten, met name vanuit Zuid-Afrika."

"Het is beter voor Zuid-Afrikaanse teler om andere markten te betreden. Europa is nog steeds een grote markt voor Zuid-Afrika, maar we zijn blij dat we ook de export naar de Aziatische markten ontwikkelen", zegt Andreas. Don Limon is gevestigd op de groothandelsmarkt van Hamburg, maar heeft kantoren in Zuid-Afrika, China en Latijns-Amerika, waarbij samengewerkt wordt met citrustelers over de hele wereld."

"Aziƫ en met name China is een erg aantrekkelijke bestemming voor telers. Wel vraagt het inbreken in dergelijke markten om de juiste contacten", vervolgt Andreas. "We kunnen klanten bereiken in het binnenland van China die geen Engels spreken met ons eigen Chineestalige personeelslid. Vroeger werkten grote handelsbedrijven samen met andere grote bedrijven in China. Wij kunnen voor de exporteur en de klant het proces veel directer maken. In plaats van het kopen van een klant van een klant van een klant, kopen ze het nu bij ons."

Volgens Andreas is het gezien het potentieel van Zuid-Afrika zeker zinvol om nieuwe markten te betreden. "We zijn van plan om onze citrusvolumes te verdubbelen."

Voor meer informatie:
Andreas Schindler
Pilz Schindler GmbH
Tel: +49 (0)40 - 3095499-45
Fax: +49 (0)40 - 3095499-60
www.don-limon.de

 
 
Publicatiedatum: