Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemkoolseizoen Bretagne eindigt vroeg

Net als bij andere wintergroenten was het bloemkoolseizoen "helemaal geen goed seizoen", aldus Jacq van Pierre Jacq. Door de milde winter wendden consumenten zich tot salades en was er minder vraag naar wintergroenten. "De afwezigheid van de winter zorgde ervoor dat een belangrijke productie te maken had met een gemiddelde consumptie."

De zachte winter had een negatief effect op de prijzen, die "erg slecht waren voor producenten". De heer Jacq zegt dat de prijzenoorlog tussen retailers in Frankrijk betekent dat ze hun producten moeten aanbieden tegen de laagst mogelijke prijs.

Het bloemkoolseizoen zal dit jaar vroeg aflopen. "We schatten dat we dit seizoen nog maximaal een maand hebben voor de wintersoorten. Ze zullen op z'n laatst op 15 mei eindigen, maar het grootste deel van het seizoen zal tegen het eind van de maand over zijn."

De bloemkoolproductie van Bretagne werd in de winter geconfronteerd met concurrentie uit Spanje en Italiƫ, en zelfs uit het zuiden van Frankrijk waar de productie steeds meer toeneemt. Volgens Jacq is de grootste bedreiging voor de Franse productie echter het "ontmoedigen van de Franse productie" door zulke lage prijzen te betalen. Toch zegt hij dat de producenten niet overstappen op andere groenten, omdat de bloemkoolproductie in de regio "historisch" is. "Vorige winter was er sprake van een goed seizoen, dit jaar van een erg slechte. Het is vooral het weer dat besluit of het al dan niet een goed seizoen zal worden."

Voor meer informatie:
Pierre Jacq S.A.

Tel: +33 02 98 69 07 30
Fax : +33 02 98 69 26 35
E-mail: contact@pierrejacq.com
www.pierrejacq.com
Publicatiedatum: