Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Daslook blijft een niche-product"

Herbafrost start het oogstseizoen met daslook

Tholen - Vanaf nu is de nieuwe oogst daslook weer beschikbaar bij Herbafrost. "Daslook (Allium Ursinum) is een plant uit de lookfamilie. De geur en smaak van daslook is een combinatie van bieslook en knoflook", vertelt Suzy Aerts van Herbafrost. "Daslook wordt gebruikt in salades en soepen, maar wordt ook verwerkt in pesto's, marinades, brood en kaas. Het product groeit in vochtige grond, in de schaduw van bossen. Na de oogst wordt het onmiddellijk gewassen, ingevroren, ontsteelt, versneden en verpakt. Zodoende blijft het gegarandeerd de verse smaak behouden en blijft het perfect strooibaar (IQF). Het voordeel van diepvries-daslook is dat we een constante kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast is het jaarrond beschikbaar."



Herbafrost is gespecialiseerd in de verwerking van conventionele en biologische kruiden en levert deze diepgevroren aan de industrie, catering en eindverbruikers. "We hebben daslook sinds een jaar of zes is het assortiment en leveren deze zowel conventioneel als biologisch. De vraag is redelijk constant, maar daslook blijft wel een niche-product. Wij importeren het uit Roemeniƫ, Bulgarije en Hongarije. Daslook wordt zowel in het binnenland geleverd als geƫxporteerd. Het wordt met name gebruikt door de industrie die daslook gebruikt voor bereide maaltijden, kant-en-klare-maaltijden en andere convenience-producten."

Voor meer informatie:
Herbafrost nv
Industriepark 13, Zone A2
B-2235 Hulshout
Tel. 0032-15-22 46 87
Fax 0032-15-22 53 69
info@herbafrost.be
www.herbafrost.be