Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: meer chips maar minder friet geproduceerd

De voedingsmiddelproducenten in Duitsland hebben in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar weer zeer grote hoeveelheden aardappelen verwerkt, meldt de Duitse website Topagrar.com. Met 1,724 miljoen ton lagen de verwerkte aardappel-hoeveelheden van juli tot december 2013 slechts 12.000 ton lager dan in het voorgaande jaar, zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek. Daarmee werd het tot nu toe één na hoogste niveau bereikt.

De productie van diepvriesfriet is hierbij afgenomen. Hiervoor werden met circa 360.000 ton zo'n 40.000 ton minder aardappelen gebruikt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De chipproductie nam daarentegen duidelijk toe. Hiervoor werd in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar 215.000 ton aan grondstof gebruikt. Dat is een toename van bijna 10.000 ton en daarmee een recordresultaat.

In z'n geheel genomen was het grondstofverbruik van de aardappelverwerkende sector gemeten naar de oogsthoeveelheid zeer groot. Er was dan ook veel sprake van import vanuit de Benelux. In Duitsland zelf nam echter ook de productie van zetmeel-aardappelen flink af (-5.000 hectare) en hiervoor kwam een vergrote productie van verwerkingsaardappelen in de plaats (+5.300 hectare).
Die Nahrungsmittelhersteller in Deutschland haben im ersten Halbjahr des laufenden Wirtschaftsjahres wieder sehr große Mengen an Kartoffeln verarbeitet. Mit 1,724 Millionen Tonnen waren die verarbeiteten Kartoffelmengen von Juli bis Dezember 2013 auf Datenbasis des Statistischen Bundesamtes nur 12.000 Tonnen niedriger als im Vorjahr. Damit wurde das bislang zweithöchste Niveau erreicht.

Topagrar.com - Lesen Sie mehr auf: http://www.topagrar.com/news/Markt-Marktnews-Kartoffeln-Mehr-Chips-aber-weniger-Pommes-frites-produziert-1429692.html
Publicatiedatum: