Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: proces tegen ex-landbouwminister Prysyazhnyuk gestart

Er is een proces gestart tegen Nikolay Prysyazhnyuk, de voormalig minister van Landbouw van de Oekraïne, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. Een rechtbank in Kiev heeft bovendien een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd,zo berichtten diverse media zich beroepende op de nationale procureur-generaal.

Prysyazhnyuk, die van 2010 tot aan de val van de regering onder Nikolay Asarow in februari van dit jaar minister van Landbouw was, wordt verdacht van ambtsmisbruik en het onrechtmatig toe-eigenen van overheidsgeld. Concreet is er een gerechtelijk onderzoek naar hem ingesteld wegens het verdwijnen van omgerekend 33 miljoen euro. Dit bedrag was aan het staatslandbouwfonds ter beschikking gesteld, ter financiering van interventieaankopen op de binnenlandse suikermarkt. Reeds eind maart werd er meegedeeld dat tijdens een doorzoeking van de woning van de voormalig minister van Landbouw relatief hoge bedragen aan contant geld in beslag zijn genomen.
Publicatiedatum: