Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië 20% meer asperges verwacht

Hogere productie, maar lagere prijzen voor Venetiaanse asperges. "De consumptie was nogal ontmoedigend in het begin, met prijzen die 20% lager waren dan vorig jaar. Nu zijn we in volle productie," aldus Giuseppe Basei, manager van Cooperativa Agricola Bibione (Veneto). "Op dit moment zijn de prijzen ongeveer € 5.5/kg, terwijl ze vorig jaar verkochten voor € 6-7 (de hoogste gemiddelde prijs van de afgelopen 10 jaar)."



CAB, opgericht in 1959, omvat momenteel 9 hectare witte asperge en produceert 60 ton per jaar, daarnaaste heeft het 2 hectare aan groene asperges en produceert daarop ongeveer 15 ton per jaar. Daarnaast zijn er nog 250 hectare in eigendom van de 64 partners die tomaten, veldsla, komkommers, courgettes, sla en kool telen.



Dit jaar verwacht CAB een productiestijging van 20%, maar de prijzen zullen dan ook 20% lager zijn. Zeno, Marte en Eros doen het goed, vooral omdat ze meer tolerant zijn tegen schimmels. "Dit betekent dat er slechts een paar behandelingen nodig zijn."



Het aspergeseizoen duurt ongeveer 3 maanden (maart, april en mei). "De temperatuur zijn vrij goed op het moment, de groei is snel en het product heeft betere organoleptische kwaliteiten."

Concurrentie uit het buitenland is laag. "We zetten hier goed af, en er is over het algemeen weinig vraag naar buitenlandse varianten. Dit betekent dat verschillende prijzen alleen afhankelijk zijn van vraag en aanbod, die voornamelijk schommelen rond Pasen en 25 april (St. Mark's Day)."

60-70% van de productie is bestemd voor de detailhandel, terwijl de rest lokaal wordt verkocht. Asperges worden verkocht onder het CAB merk. 



Contact:
Cooperativa Agricola Bibione

Via Pineda Destra, 11
30020 Bibione (VE) - Italy
Tel.: (+39) 043143446
Fax: (+39) 043143142
Giuseppe Basei
Mob.: (+39) 335 8262636
Email: cabibione@libero.it
Publicatiedatum: