Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse importeurs vragen overheid verbod op Indiase mango's terug te draaien

Importeurs en distributeurs in het Verenigd Koninkrijk (VK) tekenen een petitie, waarin staat dat het verbod op de import uit India te haastig werd opgelegd. Dit verbod moet worden opgeheven. Mango-exporteurs die boos zijn over het verbod op alphonso-mango's uit India, dat dit jaar werd opgelegd door de Britse overheid, hebben nu steun gekregen van Britse importeurs.

Importeurs uit het VK zijn samengekomen om een petitie te tekenen, waarin ze hun regering verzoeken het importverbod op het fruit op te heffen. Volgens de exporteurs is het VK een enorme markt en zal het verbod niet alleen hen beïnvloeden, maar ook de importeurs en distributeurs van het VK.

Exporteurs die tot nu toe op de APMC-markt in Vashi 2500 kg mango's hebben verscheept, beweren dat ze elke vrucht behandelen met een warmtedampbehandeling (VHT). Ze volgen naar eigen zeggen de voorgeschreven normen van de Britse overheid en behandelen voor de zekerheid de mango's ook met warmtedamp. Er zijn heel veel Indiase consumenten in het VK die het fruit willen hebben en als het verbod van kracht wordt, zal dit gevolgen hebben voor zowel de leveranciers als de consumenten. En als alleen Britse inwoners de petitie kunnen tekenen, wordt de link naar de petitie naar alle klanten over de hele wereld verstuurd.

De petitie stelt dat het verbod werd opgelegd in haast en dat bewezen behandelingen zoals een warmwaterbehandeling, bestraling (toegestaan voor import in de VS) en VHT niet werden overwogen vóór het verbod te handhaven. Het verbod werd ingevoerd nadat er fruitvliegjes werden gevonden in een aantal importladingen uit India.

Source: mid-day.com
Publicatiedatum: