Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thema in EU-verkiezingsstrijd: concentratie zaaigoedbedrijven

Wenen - Nadat de meeste Oostenrijkse partijen hun verkiezingsplakkaten al gepresenteerd hadden, komen nu ook 'Die Grünen' met verkiezingsposters. Het bijzondere hierbij: Die Grünen variëren regionaal tussen de woorden 'Paradeiser' en 'Tomaten' in hun campagne, meldt de Oostenrijkse krant 'Die Presse'.

Inhoudelijk wil de groene partij de "toenemende concentratie op de zaaigoedmarkt door weinig concerns" thematiseren, zo verklaarde de partij afgelopen zondag tegen 'Die Presse'. Het Europees Parlement heeft de EU-zaaigoedverordening enkele weken geleden weliswaar tegengehouden, maar het thema is nog niet van tafel, benadrukt de partij.

In Wenen, Steiermark en Burgenland staat de slogan "Mein Paradeiser darf nicht illegal werden" ('Mijn tomaat mag niet illegaal worden') op de verkiezingsposters. In de overige deelstaten gebruikt men in plaats van het woord 'Paradeiser' echter het woord 'Tomate'. De partij vroeg organisaties in de verschillende deelstaten namelijk welk woord voor tomaat in hun deelstaat het meest gangbaar is. Terwijl in Wenen de 'Paradeiser' won, was in Niederösterreich het woord 'Tomate' gebruikelijker.

Publicatiedatum: