Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Speciale stazak is gepatendeerde verpakking

Nieuw zuurkoolconcept 'Brassica' wint aan populariteit

Tholen - Het nieuwe zuurkoolconcept 'Brassica' bestaat sinds 2013. Oprichter Grzegorz Raczkiewicz vertelt dat hij vijf jaar geleden op het idee kwam om verse natuurlijke zuurkool te vermarkten zonder toevoegingen. "Velen bieden zuurkool aan, maar voegen daar diverse chemische stoffen aan toe. Wij zochten een alternatief en bieden daarom een 100% natuurlijk product. Aan onze zuurkool is niets toegevoegd en deze is ook niet gepasteuriseerd."



Populair in Polen
"Onze zuurkool is afkomstig van Charsznica in Polen, ook wel de Poolse kool-hoofdstad genoemd. Er wordt niets toegevoegd dat de smaak kan veranderen. Kool en zuurkool zijn zeer gezonde producten. In de zestiende eeuw werd kool in de Poolse keuken geïntroduceerd door Koningin Bona. Vandaag de dag neemt kool in dit land nog steeds een belangrijke plaats in. Het heeft zelfs haar eigen festival in Duitsland en Polen in Charsznica. Elk jaar op de tweede zondag in september wordt een speciale 'Kool Dag' gehouden."



"Zuurkool heeft medicinale eigenschappen en helpt tegen diverse ziektes van reuma tot bronchitis. Het is echt een wondermiddel", aldus de eigenaar. "Het product blijft ongeveer drie maanden houdbaar. Het kan het beste rond de 5/6 graden worden bewaard. Het is de meest smaakvolle kool in de wereld. De reacties, ook op de beurs in Worldfood Warschau, waren zeer positief. Mensen zijn enorm enthousiast over de smaak."



Jaarrond levering

"Momenteel vindt de afzet van Brassica met name plaats in Polen. We zijn daarnaast gestart met export en hebben gesprekken met distributeurs in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We kunnen het product jaarrond leveren. De verpakking is een papieren stazak. De voorkant is doorzichtig zodat men de zuurkool kan zien. Het is een gepatendeerde verpakking door mijzelf ontworpen", vertelt de ondernemer. "Door een special systeem met begassing en gaatjes aan de bovenkant kan er wel lucht uit de verpakking komen, maar niet erin. De zak is een hersluitbare ZIP-verpakking en bevat één kilo."

Voor meer informatie:
"Brassica"
Raczkiewicz & Reicher spółka jawna Bębło
Bębło, ul. Ojcowska 15,
32-089 Wielka Wieś
woj. małopolskie
tel./fax +48 12 420 10 77, e-mail
info@polishsauerkraut.com
www.polishsauerkraut.com