Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifood ketens van de toekomst

Op woensdag 16 april hebben 30 bedrijven uit de agrifood sector de contouren uitgezet voor ketensamenwerking in de toekomst. In dezelfde bijeenkomst werd ook het boek Levende Agrifood Ketens van Henk Folkerts (Rijnconsult) en Woody Maijers (Inholland) gelanceerd.



In de bijeenkomst, waaraan werd deelgenomen door ketenpioniers van het eerste uur, is vooral gesproken over de bereikte resultaten van ketensamenwerking tot nu toe en over de uitdagingen voor de komende jaren. Een van de uitdagingen is het toenemend belang van transparantie en kennis- en informatiedeling in de keten. Leidraad voor de discussie was het boek Levende Agrifood Ketens. Het eerste praktijkboek waarin meer dan 20 jaar ervaring met ketensamenwerking in de agrifood sector is gebundeld.



Dit boek gaat aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden vooral in op het proces van ketensamenwerking en geeft tevens een doorkijkje naar de toekomst. Het boek is geschreven door de ogen van de ondernemer. Aan de basis van het boek staan zes kenmerken van succesvolle ketensamenwerking: een sterke externe oriƫntatie, gevoel voor ordening, krachtig ondernemerschap, open innovatie, actiegerichtheid en een lange termijn focus.

Klik hier voor meer informatie over Levende Agrifood Ketens.


Publicatiedatum: