Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ralph Bogers van CLTV Zundert: "Mooie prijzen net voor Pasen"

"Consumenten steeds chauvinistischer in aankoop aardbeien"

Tholen - Het aardbeienseizoen is in volle gang en zo net voor de Pasen is de vraag tevredenstellend. Dit vertelt Ralph Bogers van CLTV Zundert. "Tot nu toe is het voor de aardbeien een redelijk tot goed voorjaar geweest", vertelt hij. "Vorig jaar was natuurlijk een topvoorjaar en zo gek is het nu allemaal zeker niet. De kilogrammen komen wel een stuk vroeger en de volumes nemen flink toe."

"Er wordt nu veel afgezet in het binnenland en de export komt stilaan op gang", vervolgt hij. "We merken dat de Belgische en Nederlandse supermarkten goed mee doen. Dat bewijst wel dat ze graag binnenlands product verhandelen. Ik heb het gevoel dat er steeds meer chauvinistisch wordt gekocht door de consument. Als ons product in de schappen liggen, loopt dat toch wel beter dan Spaans of andere origines. Dat is natuurlijk een goed teken."



Klein dipje
Volgens hem was er begin deze week een klein dipje in de prijs. "Dit omdat de aantallen dusdanig hard toenemen. Het moet allemaal nog een beetje z'n weg vinden. We zakten toen naar een middenprijs rond de 2,80 per kilo. Dat is niet laag, maar ook geen topprijs. Momenteel zijn we doorgeschoten naar bijna vier euro per kilo. Dat is een mooie prijs, maar we moeten natuurlijk ook niet vergeten dat we net voor Pasen zitten. Ik verwacht dat het niet veel verder zal toenemen deze week. Wat er na Pasen gebeurt, hangt af van diverse invloeden, waaronder het weer. Het volume neemt toe. De export komt op gang. Het is moeilijk in te schatten wat er met de prijs gaat gebeuren."

Ralph geeft aan dat ze qua volumes in de vroeggestookte glasteelten al op een redelijk niveau zitten. Er zijn natuurlijk een aantal teelten die afvallen of minder worden. Clery zit al op het einde en Sonata heeft de piek ook wel gehad. De vroeg gestookte glasteelt zit op één van de betere weken qua oogst. Dat is gemiddeld wel een kilo per vierkante meter per week. In de komende weken gaan de koude kas en wandeltunnels er ook weer bij komen."

Voor meer informatie:
Ralph Bogers
CLTV Zundert
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
Tel: 076-5972241
Fax: 076-5972053
www.cltvzundert.nl