Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland heeft grootse verwerkende voedingssector van Europa

Met een jaarlijkse omzet van 175 miljard euro en circa 555.000 medewerkers heeft Duitsland de grootste verwerkende voedingsindustrie van Europa, 6.000 Duitse levensmiddelproducenten vulden in het afgelopen jaar de schappen van de Duitse supermarkten met circa 170.000 producten, zo blijkt uit voorlopige schattingen.

De branche is de op drie na belangrijkste bedrijfstak van Duitsland en wordt vooral gevormd door veel kleine bedrijven en middenstandsbedrijven. Hieronder bevinden zich veel traditierijke familiebedrijven en internationaal succesvolle producenten van Duitse specialiteiten.

Het buitenlandse aandeel aan de omzet bedraagt volgens de actuele schattingen 31 procent. Ook in Aziƫ zijn levensmiddelen 'Made in Germany' namelijk geliefd. Het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw was dan ook van 8 tot en met 11 april aanwezig op de Food & Hotel Asia beurs in Singapore. Het beursoptreden had ten doel om kleine bedrijven en middenstandsbedrijven te ondersteunen bij het openen van nieuwe markten en het veiligstellen van marktaandelen.
Publicatiedatum: