Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seeka Kiwifruit neemt fruithandelaar Glassfields

'Seeka Kiwifruit Industries', fruitteler en -verpakker uit Nieuw-Zeeland, heeft toegezegd het Nieuw-Zeelandse Glassfields te kopen. Seeka zoekt naar groeimogelijkheden, nadat afgelopen jaar de nettowinst met 55% daalde. Glassfields heeft in Nieuw-Zeeland de rechten om Simfru-bananen, -ananas en -papaja's exclusief vanuit de Filipijnen te leveren. Seeka zal door de overname bananen aan haar productpalet toe gaan voegen, Nieuw-Zeelands meest geliefde vrucht.

Volgens verschillende berichten is de prijs, die Seeka voor het privébedrijf betaalt, geheim, maar Michael Franks, directeur van Seeka, vertelde tegen 'BusinessDesk' dat ze een bedrag van tussen de 2,33 miljoen euro en 3,88 miljoen euro) zullen betalen.

De kiwiteler heeft sinds 2010 met de uitbraak van Psa te kampen, een bacterie die circa 40% van de plantages in Nieuw-Zeeland aantastte. "Kiwi's zijn de basis van ons bedrijf en het gaat meer om een uitbreiding binnen de groente- en fruitproductgroep die onze kernactiviteit aan kan vullen", zei Franks. "Het is een eerste stap om het bedrijf terug te brengen naar een groeistrategie."
Publicatiedatum: