Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teeltgebied en klimaat beïnvloeden aardappelaroma

Niet elke aardappel is hetzelfde. En ook al horen aardappelen tot één en hetzelfde ras, dan nog kun de smaak afhankelijk van teeltgebied en klimaat behoorlijk verschillen, meldt het Duitse nieuwsmagazine 'Focus' op haar website.

Het teeltgebied en het klimaat hebben namelijk uitwerkingen op het aardappelaroma, zo legde Jutta Kling van het Competentiecentrum Biologische Landbouw Rheinland-Pfalz tijdens de Slow-Food beurs in Stuttgart uit. "Des te moeilijker een aardappel te telen is, des te aromatischer hij smaakt", zei de Kling.

Op slechte grond is de oogstopbrengst weliswaar kleiner. "Daar moeten de aardappelen echter de meeste moeite doen om te groeien. Hierdoor ontwikkelen ze meer aroma", aldus Kling. Dat betekent echter niet, dat alle mensen deze aardappelen ook het lekkerst vinden. Dat merkte Kling ook toen zij de beursbezoekers drie aardappelen van het ras Belana uit biologische teelt liet proeven. De smaak en consistentie verschilden daarbij aanzienlijk en de aardappelen kwamen uit verschillende Duitse regio's van de Pfalz tot aan de Vulkaneifel.
Publicatiedatum: