Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Apofruit wil Poolse markt overtuigen van bio-fruit

Tholen - Apofruit is een Italiaanse coƶperatie van fruittelers en bestaat al ruim 50 jaar. Sinds het jaar 2000 levert het bedrijf ook biologische producten, die worden vermarkt onder het merk Almaverde door Canova SRL, een gespecialiseerd bedrijf in bio-productie. Canova valt onder de groep Apofruit. We spraken tijdens de WorldFoods Warsaw met Vincenzo Berti en Vincenzo Finelli. Finelli geeftaan dat ze op conventioneel gebied al actief zijn in Polen, maar dat er op biologisch gebied nog voldoende kansen zijn.



Biologische markt
Het bedrijf teelt, verpakt en verkoopt allerlei groenten en fruit. De belangrijkste producten zijn kiwi's, steenfruit en hardfruit. Vincenzo vertelt dat Polen een groeiende markt is voor Apofruit. "We zijn hier al enkele jaren gevestigd met onze conventionele producten, maar nu proberen we ook biologische producten bekender te maken. In Italiƫ zijn we de marktleider op het gebied van biologische groenten en fruit en dat willen we hier ook bereiken. Er zijn hier ruim 40 miljoen inwoners, dus genoeg potentieel. We merken dat de consumptie van gezonde producten toeneemt en verder zal toenemen, aangezien de economie in een stijgende lijn zit. Worlfood Warsaw is de eerste beurs in Polen waar we ons bio-assortiment tonen."



Conventionele markt
Vincenzo Berti is verantwoordelijk voor de conventionele producten. "Ons kantoor staat hier nu sinds 2002 en we zien dat de retail zich enorm snel heeft ontwikkeld. De ketens breiden zich uit. Voor ons zijn de groothandelsmarkten ook heel belangrijk om aan te leveren. We zien dat daar echt nog kwaliteit wordt verkocht. De Poolse consument heeft diverse wensen op groenten- en fruitgebied. Ze willen dat het product er mooi uitziet. Daarnaast vinden ze houdbaarheid en een goede smaak essentieel."



Toenemende concurrentie
Berti geeft aan dat de concurrentie is toegenomen. "Steeds meer exporteurs proberen hier een deel van de markt te veroveren. Tien jaar geleden waren mensen bang om naar Polen te exporteren. Nu zie je een stijgende interesse in dit land. Het is moeilijk om hier te beginnen, maar in de loop der jaren hebben we goede relaties opgebouwd met handelaren en supermarktketens en verwachten deze markten nog verder uit te bouwen. We willen ons onderscheiden door een veelzijdig en kwalitatief productaanbod."

Voor meer informatie:
Apofruit Italia
Viale della Cooperazione, 400
47522 Pievesestina di Cesena (FC) - Italy
T: +39.0547.414111
F: +39.0547.414166
info@apofruit.it
www.apofruit.it
www.almaverdebio.it