Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thuisbezorgd.nl doet overname in Duitsland

Thuisbezorgd.nl heeft Lieferando.de, één van de grootste eten-bestelsites van Duitsland, overgenomen. Thuisbezorgd.nl was al actief in Duitsland onder de naam Lieferservice.de. Door de overname wordt het mogelijk het marktaandeel in Duitsland snel uit te breiden. Door de combinatie van Lieferando.de en Lieferservice.de ontstaat het grootste restaurantnetwerk van Duitsland met meer dan 10.000 aangesloten restaurants en ongeveer 600.000 bestellingen per maand. Voor Takeaway.com, het Nederlandse moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, wordt Duitsland de tweede grootste markt na Nederland.

Thuisbezorgd.nl meldt tevens een investering van 74 miljoen euro te hebben aangetrokken van Macquarie Capital en Prime Ventures. Het bedrijf kreeg eerder in 2012 reeds een investering van 13 miljoen euro. De firma zal de nieuw aangetrokken middelen gebruiken om marktaandeel te winnen in de markten waarin het bedrijf actief is.

Thuisbezorgd.nl is onderdeel van het eveneens Nederlandse Takeaway.com, dat actief is in 9 landen. De belangrijkste buitenlandse merken zijn Lieferservice.de in Duitsland, Lieferservice.at in Oostenrijk en Pizza.be in België. Het bedrijf verwerkt ruim één miljoen maandelijkse bestellingen voor ongeveer 25.000 bezorgrestaurants. Takeaway.com is winstgevend en heeft sterke marktposities in een aantal Europese landen. Met een groei van meer dan 50% op jaarbasis is het bedrijf één van de snelst groeiende techbedrijven in Europa..

Alexander Ribbink, partner van Prime Ventures en voormalig COO van Tom Tom, blijft aan als lid van de raad van commissarissen. David Standen, senior managing director van Macquarie Capital treedt toe als nieuw lid van de raad van commissarissen van Takeaway.com.


Bron: Thuisbezorgd.nl
Publicatiedatum: