Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Belgische frambozen bij Veiling BelOrta

Vandaag werden op veiling BelOrta (afd. Zellik) de eerste Belgische frambozen van het seizoen verkocht. Teler Chris Loncke uit Loppem voerde 1 doos met 12 punnets van 125 gr aan. Het was koper Devuyst – Meirsonne uit Zelzate die de primeurframbozen kocht. Devuyst – Meirsonne is gespecialiseerd toeleverancier van o.a. horeca en AGF speciaalzaken. Hun bedrijfsslogan is "Specialist in specialties".

Gegevens van de producent Chris Loncke , Oude Ieperweg 26 - 8210 Loppem
Gegevens van de koper Devuyst – Meirsonne, Winkelstraat 20 – 9060 Zelzate
Frambozen zijn, behalve onweerstaanbaar lekker, ook een bron van vitamines en anti-oxidanten. Met deze eerste frambozen van het jaar is de aftrap gegeven van een aanvoerseizoen dat vandaag startte en zal aanhouden tot begin december. De grotere volumes worden verwacht vanaf juni tot en met september.


Op de foto ziet u links Johan Vergote van veiling BelOrta en koper Devuyst

Deze eerste frambozen zijn van de variëteit Tulameen. De sappige vruchten van deze variëteit zijn uiterst gegeerd omwille van de fijne en delicate smaak. Naast Tulameen zal BelOrta ook aanzienlijke volumes verhandelen van de variëteiten Kwanza , Glen-Ample en Sugana.

Frambozen zijn de laatste 5 jaar bij BelOrta uitgegroeid tot een top-product. Standaard is dit product beschikbaar in een 12x125 gr doos. Ook 8x125 gr met of zonder deksel, evenals specifieke verpakkingen zijn mogelijk op aanvraag van de koper.

www.belorta.be

Publicatiedatum: