Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Maciej Milewski: "Met Merry Berry willen we heel Europa bereiken"

Polen: Milbor introduceert blauwebessensapjes

Tholen - Het Poolse bedrijf Milbor heeft sinds kort nieuwe fruitsappen in het assortiment. Deze worden vermarkt onder het merk Merry Berry. Maciej Milewski geeft aan dat ze al jarenlang actief zijn in het telen van blauwe bessen. De geschiedenis begint meer dan 50 jaar gelden toen de familie begon met appelen- en perenteelt. Toen Maciej's vader het enorme potentieel ontdekte in blauwe bessen, besloot hij de eerste blauwebessenplantage op te starten. Sindsdien is het areaal alleen maar gegroeid. Momenteel is Milbor één van de grootste blauwebessenproducenten in centraal Polen. Ze hebben een areaal van 24 hectare en leveren van juli tot september blauwe bessen."



Hij vertelt dat Milbor ook exporteert naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Rusland. "Daarnaast beleveren we ook Poolse groothandelaren. We willen het beste fruit leveren en werken daarom samen met specialisten van de Universiteit van Warschau. Dankzij deze connectie zijn we bekend met de beste toepassingen in de blauwebessenteelt en dit zorgt voor een optimale kwaliteit."

Merry Berry
In januari is men begonnen met de introductie van nieuwe sappen. "Deze leveren we jaarrond", vertelt Maciej. "Ze worden vermarkt onder het merk Merry Berry en zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: 100% blauwe bes, blauwe bes/appel en blauwe bes/chockeberry (Aronia). De sappen bestaan uit 100% fruit en hebben geen toegevoegde smaak- of kleurstoffen. Het fruit komt uitsluitend van Poolse telers. Doordat we het pasteuriseren, is het een jaar houdbaar. We zijn nu net enkele maanden gestart met de verkoop en het verloopt goed. Momenteel zijn we actief in Polen, maar hebben daarnaast ook gesprekken met bedrijven uit Engeland, Nederland en Rusland en MENA-landen. Ons doel is om de komende jaren heel Europa te bereiken met onze natuurlijke sapjes."

Voor meer informatie:
Falbogi Wielkie 18
09-142 Załuski, pow. Płoński
info@milbor.pl
www.milbor.pl