Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We onderscheiden ons door rasspecifiek te schillen"

Vereecken Fruit neemt schilbedrijf Appelhuis over

Tholen - Vereecken Fruit BV uit Dronten heeft vanaf 1 april fruitverwerkingsbedrijf Appelhuis BV uit Obdam overgenomen om haar positie op de fruitverwerkingsmarkt te versterken. Vereecken teelt appelen en peren op een areaal van 48 hectare en is naast hardfruitleverancier ook actief in de verwerking van appelen en peren tot sap of grondstof voor de Nederlandse banketbakkers, horeca toeleveranciers en foodservice.
 
Concurrerend
"De Nederlandse verwerkingsmarkt is erg concurrerend. De meeste schilmachines in Europa staan namelijk in Nederland. We hebt daarom een bepaald volume nodig om concurrerend te blijven draaien en met deze overname zijn we daarin geslaagd. Hierdoor hebben we een goede dekking voor een groot deel van de Nederlandse markt", vertelt Leander Vereecken. "De voormalige locatie van Appelhuis is gesloten en alle activiteiten zijn naar Dronten verplaatst en het personeel is bij ons in dienst getreden.


 
"De activiteiten van Appelhuis en Vereecken Fruit waren hetzelfde, al waren wij iets groter. We zijn gespecialiseerd in het schillen van appelen en stoofperen. Het aantal bakkers neemt af ten koste van de grote supermarktbakkers. Toch blijft er altijd ruimte voor de warme bakker om de hoek en zij vormen dan ook onze belangrijkste doelgroep", vertelt Leander.
 
Vereecken Fruit probeert zich daarbij te onderscheiden door rasspecifiek te schillen. "Voor sommige collega's maakt het niet uit of de appelen nou uit Polen of Nederland komen. Wij kiezen voor Hollands product en kijken nadrukkelijk naar het ras. Elstar, Goudreinet en Jonagold zijn al jaren toppers om te schillen. Daarbij hebben we meer snijvormen. Onze kracht zit 'm niet in de bulk, maar in de specialiteitenmarkt."

Voor meer informatie:
Vereecken Fruit
Ottolanderlaan 12
8251 SB Dronten
Tel.: 0321 - 31 31 35
Fax: 0321 - 31 88 55
leander@vereeckenfruit.nl
www.vereeckenfruit.nl