Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geliquideerde Rinus Moerer (68) was actief in fruitimport

De 68-jarige Rinus Moerer uit Steenbergen werd maandagmorgen om 10 uur geliquideerd. Hij werd vijf keer beschoten door een man op een scooter. De man werd door enkele schoten levensgevaarlijk gewond. Nadat hij eerst nog was gereanimeerd, is hij met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar is hij maandagmiddag overleden.

De nog onbekende dader is op een zilvergrijze motorscooter weggereden. De schutter droeg een helm. Meteen na de melding zette de politie de omgeving af en werd op strategische punten positie ingenomen. Het vermoedelijke vluchtvoertuig werd even later terug gevonden in het Pottersbos, nabij de Moerstraatsebaan. Rechercheurs startten op de plaats van het delict een sporenonderzoek en spraken met verschillende getuigen. De politiehelikopter werd ingezet om te helpen bij de zoekactie en om foto's van de vluchtroute te maken

In januari was er ook al op hem geschoten in de straat. Misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt op zijn site dat Rinus eigenaar was van een fruitimportbedrijf in Fijnaart. "Samen met zijn broer Ferry importeerde hij fruit uit voornamelijk Costa Rica. In november vorig jaar had de politie hem ook weer eens aangehouden en sindsdien was zijn fruitimportbedrijf dicht. De politie kreeg de zaak niet rond en Rinus kwam vrij."

"Daar heeft altijd een zweem van drugshandel omheen gehangen. Kan ook niet anders: fruit uit Zuid-Amerika, daar zit van nature een luchtje aan. Bovendien is het bepaald geen geheim dat Rinus weleens een jaartje vastzat wegens drugssmokkel", schrijft de misdaadjournalist op zijn site.

Na de schietpartij eerder dit jaar is een camera aan de gevel van het huis van de man gehangen. Of daar bruikbare beelden op staan van de schietpartij van maandagochtend, is nog niet bekend. De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat de zaak onderzoekt.

De politie kan niet zeggen of het gaat om een afrekening in het criminele circuit.
Publicatiedatum: