Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jubileum horecaleverancier Rungis

125 Seizoenen passie voor groenten en fruit

Deze maand bestaat Rungis, groente- en fruitleverancier voor de horeca, 25 jaar. Of beter gezegd 125 seizoenen. Om het jubileum te vieren brengt Rungis het Vijf Seizoenen Inspiratie boek uit.

Op 18-jarige leeftijd opende Gert Jan Zonneveld Piek zijn eigen groentekiosk en later, samen met Francis, een groentespeciaalzaak in Krimpen aan de Lek. Maar Gert Jan en Francis wilden meer en wilden vooral ook iets anders. In 1989 begonnen zij met Rungis vanuit een kleine loods in Barendrecht. Met de naam, die werd geleend van de grote versmarkt bij Parijs, was de link met de top-horeca snel gelegd. Inmiddels telt het ambachtelijke familiebedrijf zo'n 80 werknemers en levert het 24/7 groenten en fruit aan met name het midden- en hogere segment van de horeca.

Gert Jan Zonneveld Piek: "Al is een product maar twee weken per jaar verkrijgbaar, we doen enorm ons best om het in huis te krijgen. Als de smaak goed is, willen we het hebben."

Het jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij: binnen Rungis brengt het team van specialisten al hun kennis op het gebied van smaak, seizoenen, kwaliteit en bereiding samen. Het resultaat daar van staat in het Vijf Seizoenen Inspiratie boek.

Rungis wil met dit boek chefs inspireren. Niet alleen door haar productaanbod te tonen, maar ook door dit in de juiste seizoenen te plaatsen. Het geeft chefs de gelegenheid om groenten en fruit van het seizoen toe te passen op de menukaart. Dat is lekkerder, duurzamer en betaalbaarder.

Francis Zonneveld Piek: "Rungis kent vijf seizoenen. De voorzomer en zomer hebben immers een totaal verschillend aanbod. De voorzomer brengt ons tuinbonen, kapucijners en peultjes. Hoogzomer nemen groenten als tomaat en artisjok hun plaats in."


Een pagina uit het Vijf Seizoenen Inspiratie boek.

"In ons boek vind je om die reden de lente, voorzomer, zomer, herfst en winter. Wanneer het exacte seizoen is? Dat is niet te zeggen. Een seizoen begint niet wanneer er een lintje wordt doorgeknipt, maar pas als de natuur er klaar voor is."

Rungis kiest in alles voor kwaliteit en smaak. Haar volledige assortiment zou ook bij slechts de helft van het aantal toeleveranciers in te kopen zijn, maar niet van deze kwaliteit. Daarom kiest Rungis voor elk product wereldwijd de beste producent.

Het aandeel groenten en fruit in gerechten neemt toe. Steeds meer chefs voegen juist met groenten en fruit een werkelijk memorabel component aan hun gerechten toe. Gert Jan Zonneveld Piek: "Grote dank gaat uit naar onze trouwe klanten. Zij hebben Rungis door de jaren heen gemaakt tot wat ze nu is."

Meer informatie:
www.rungis.nl
Publicatiedatum: