Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkten in Australië beschuldigd van het niet ondersteunen van lokale telers

Een teler uit Tamworth zegt dat een gebrek aan ondersteuning van de lokale supermarkten en restaurants zijn vermogen om uit te breiden tot een levensvatbaarder bedrijf, tegenhoudt. Brendon North is de grootste teler van hydrocultuur-sla in het Australische binnenland van New South Wales. Evenals een verscheidenheid aan sla, teelt hij ook kruiden en Aziatische groenten. Hij zegt dat het verkopen van zijn producten het moeilijkste deel van zijn werk is.

"Omdat we gevestigd zijn in Tamworth, is het onmogelijk de producten naar Brisbane of Sydney te vervoeren, gezien de vrachtkosten. Met alle Coles', Woolworths' en Aldi's zijn er nu bijna geen lokale groente- en fruitwinkels meer over. Vroeger hadden we hier ongeveer tien of elf winkels, nu is er maar één retailwinkel over, plus onze eigen online business.

De heer North zei dat 90 procent van zijn producten het lokale gebied verlaat en verkocht wordt op de noordkust van Nieuw-Zuid-Wales. "Slechts tien procent wordt lokaal verkocht. Zelfs in restaurants is het moeilijk goede steun te krijgen." North zei dat hij zijn uitbreidingsplannen heeft geseponeerd vanwege de verkoopuitdagingen waarmee hij te maken heeft. "We hebben hier genoeg ruimte, aangezien we ongeveer drie van de 25 acre gebruiken. We zouden deze faciliteit dus gemakkelijk kunnen verdubbelen."

Een woordvoerder van Woolworths geeft toe dat de sla en Aziatische groenten die worden verkocht in zijn winkel in Tamworth, vanuit Queensland, Nieuw-Zuid-Wales of Victoria komen. Maar in een schriftelijke verklaring zei Woolworths dat het "altijd graag producten van lokale producenten ontdekt". Aldi haalt z'n sla en Aziatische groenten van bij "Australische telers in verschillende staten".

Source: abc.net.au
Publicatiedatum: