Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multihead weegautomaat voor Duitse IQF-groenteproducent

MultiWeigh heeft onlangs een 48-kops multihead weegautomaat met geheugenbakken voor het afwegen van 750 gram diepgevroren spinazieblokjes geleverd aan een IQF groente producent in Duitsland. "De weegautomaat is met zijn 48 koppen met geheugenbakken de grootste in zijn soort", stelt Jacques Janssen van MultiWeigh Benelux.



De multihead weegautomaat van MultiWeigh is 24 uur per dag in bedrijf in een ruimte temperatuur van -28°C. "De weegautomaat heeft vier afgiftepunten, een capaciteit van 420 wegingen per minuut en weegt in de praktijk 400 (4x100) porties van 750 gram per minuut af", somt Jacques Janssen op.

Voorheen werden de diepgevroren spinazieblokjes volumetrisch gedoseerd. Dit leidde volgens Jacques Janssen tot een productweggave van gemiddeld 15 gram per verpakking. "Door onze multihead weegautomaat is de standaardafwijking nu beperkt tot 3 gram. De gemiddelde waarde is kleiner dan 1 gram (750,2 – 750,8). Hierdoor ligt de terugverdientijd, inclusief bouwkundige aanpassingen, op minder dan een jaar", benadrukt Jacques Janssen.



MultiWeigh is een Duitse fabrikant van multihead weegautomaten en toebehoren. De multihead weegautomaten van MultiWeigh, die zich volgens Jacques Janssen elementair onderscheiden van vergelijkbare producten op de markt, zijn geschikt voor onder andere zoetwaren, snacks, biscuit, aardappelen, geraspte kaas, (gekruide) kaasblokjes, verse gesneden panklare groenten, diepvriesproducten (IQF) zoals groenten, frites, vis en petfood

Voor meer informatie:
Multiweigh
jacques.janssen@multiweigh.com
www.multiweigh.com
Publicatiedatum: