Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Suikerriet als milieuvriendelijk verpakkingsalternatief

Dagelijks worden miljoenen versproducten en maaltijden verpakt in kunststof bakjes. Ze worden gebruikt in supermarkten, ziekenhuizen en de luchtvaart en zorgen voor een enorme berg afval. Go Green Compost Us is het milieuvriendelijke alternatief voor heel veel verpakkingen, gemaakt door een firma in Assen. Go Green Compost Us is ontstaan uit een initiatief van 2 internationale ondernemingen met ruim 30 jaar ervaring in de verpakkingsbranche, te weten Le Roux te Assen en Dampack International BV te Werkendam.

"We hebben een perfect team van medewerkers dat beschikt over veel technische kennis van verpakkingsprocessen. Met elkaar willen wij er hard aan werken om een bijdrage te leveren aan de reductie van de wereldwijde 250 biljoen ton afval per jaar om zo onze planeet leefbaar te houden. Zo hebben wij een uniek volledig composteerbaar verpakkings- product ontwikkeld."

'We hebben ondervonden dat suikerriet uitermate geschikt is voor het vormen van maaltijdschalen (of andere "topseal" verpakkingen). Belangrijk is wel dat er een laagje "in" het product komt wat bestand is tegen hoge temperaturen en ook vocht en lucht kan tegenhouden. Dit laagje moet dus ook goed zijn voor het milieu. We kunnen de suikerriet schalen dus "coaten" en van een "jasje" voorzien wat zeer uniek is. Wanneer het product in een natuurlijke/compost omgeving komt, breekt in 90 dagen de verpakking af volgens de hoogste normering: de EN13432. Onze doelstelling is dan ook bereikt, we hebben een verpakking ontwikkeld die volledig, dus ook de coating, gemaakt is uit restafval, betaalbaar is, veel plastic verpakkingen kan vervangen en "echt" goed is voor het milieu.'

Waarom suikerriet?
'De suikerrietplant wordt 18 maanden nadat hij geplant is, geoogst, maar de wortel blijft in de grond zitten zodat de plant weer opnieuw kan groeien en wel 10 jaar mee kan. In vergelijking met andere gewassen is suikerriet een sterk gewas dat goed tegen droogte en ziektes bestand is. De stengels worden naar de suikerfabriek gebracht. In die fabriek wordt het sap uit de plant geperst en de suiker uitgekristalliseerd. Het residu, 'bagasse' genoemd, bevat nog altijd suikers. Dit residu (pulp) is de basis van onze suikerrietverpakkingen. Dit product wordt dus uit het restafval van de suikerrietplant vervaardigd. Suikerriet is biologisch afbreekbaar, composteerbaar en het vereist ook minder water en energie bij de verwerking dan de traditionele houtpulpproducten zoals karton.'

Wens van de klant
'Wij maken gebruikers van voedselverpakkingsmaterialen enthousiast om met onze producten hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Door advies en ondersteuning van onze specialisten op verpakkingsgebied maken wij het voor iedere onderneming aantrekkelijk om hun huidige verpakkingsprocessen onder de loep te nemen en deze op een betaalbare manier om te zetten naar Go Green Compost Us verpakkingen.' 'We kunnen bijna ieder gewenst model maken, zelfs kleuren behoort tot de mogelijkheden. Daarom zijn deze trays wereldwijd het allerbeste alternatief voor kunststof topseal verpakkingen.
 

 
Publicatiedatum: