Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruittelers stand-by in verband met dreigende nachtvorst

Fruittelers in Zeeland bereiden zich voor op nachtvorst.Landinwaarts wordt in de nacht van dinsdag op woensdag rekening gehouden met lichte (0-5 graden) tot matige (5-10 graden) vorst aan de grond. In Zeeland zal het er net om spannen wat de kou doet, aldus Kapellenaar Ad Slabbekoorn van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. "Iedereen is stand-by!"

Door het mooie weer de afgelopen weken staan de fruitbomen volop in bloei. "En sommige dragen zelfs al een kleine vrucht. Dat maakt ze erg gevoelig", zegt Slabbekoorn. Ongeveer een kwart van de Zeeuwse fruitkwekers heeft een sproei-installatie of heteluchtkanon om vorstschade te voorkomen. Ze komen in actie zodra de nachtvorstmelder een halve graad boven nul aantikt. Door de bloesem te besproeien, vormt zich een jjslaagje dat bij lichte vorst bescherming biedt. Slabbekoorn hoop dat de ergste kou in Zeeland wegblijft onder invloed van het al enigszins opgewarmde zeewater.

Publicatiedatum: