Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toon van Noort, Tovano:

"Handel in noten en gedroogde zuidvruchten is jaarrond business geworden"

Tholen - De handel in noten en gedroogde zuidvruchten is een jaarrond business geworden. Dat zegt directeur Toon van Noort van Tovano uit Maasdijk. "Vroeger als jong ventje hadden we van september tot en met december heel veel werk en konden we in januari en februari aan de winterslaap beginnen. Die tijd is voorbij. Het hele jaar rond hebben wij voldoende werk, gelukkig met nog wel de piek van september tot en met december."

"De gezondheidsvoordelen van de noten worden steeds bekender en daar kunnen wij mooi op inspelen. Een "slof dadels" wil men niet veel meer, maar wij importeren volop containers Medjool-dadels met pit, ongeacht wat ze kosten. En voor de luie vrouwen hebben we ook dadels zonder pit beschikbaar. De aanvoer vanuit Tunesiƫ en Algerije is dit jaar wat minder, maar vanuit de andere gebieden is er volop product beschikbaar", zegt Toon.

"Ook hebben we het hele jaar door aanvoer van Turkse vijgen. Vroeger zeiden we 'vijgen na de Paas, is een strop voor de baas', maar we hebben nu het hele jaar een goede afzet. Ook de paranoten, pecannoten en amandelen gepelde walnoten en hazelnoten zijn erg in trek, terwijl de prijzen op een stabiel hoog niveau liggen. Daarbij hebben we nog altijd Diamond jumbo USA-walnoten van de lopende oogst beschikbaar, maar het einde is in zicht en moet men weer tot november wachten op de nieuwe oogst", vervolgt de notenhandelaar.


Toon en Richard

Ook het zogeheten Superfoods-assortiment voert Tovano sinds enkele maanden. Chia-zaad, hennepzaad, moerbeibessen, gojibessen, al deze producten vinden gretig aftrek. "Hoe je ze ook noemt, ik geloof echt niet dat ik 105 word als ik die producten eet, maar ze zijn zeker niet slecht voor je. En gemengd zijn ze heerlijk, al halen ze het voor mij niet bij een broodje haring met ui", lacht Toon.


Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl
www.tovano.nl