Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweden betalen €19,44 voor beste aardbeien ter wereld

De eerste partij Zweedse aardbeien van dit jaar ging in Stockholm onder de hamer en bracht de telers 175 kroon (€19,44) per bakje op. Er werden bijna 150 bakjes aardbeien verkocht.

Pablo de Bonadona, verkoopmanager van groente- en fruitleverancier Svenska Odlarlaget, zei dat de aardbeien elke kroon waard waren. "En de eersten zijn altijd een beetje speciaal", vertelde hij. De leverancier zal de aardbeien verkopen aan lokale (kleuter)scholen voor slechts 25 kroon per bakje, terwijl normaal eerst topklasse restaurants hun handen op de aardbeien leggen.

De prijs van 175 kroon per bakje was nog niets vergeleken met vorig jaar: de hoge voorraad van dit jaar deed de prijzen dalen. "Vorig jaar ging de eerste partij weg voor 750 kroon (€46) per bakje. Dit jaar is het een koopje", zei de Bonadona. Hij voegde toe dat Zweedse aardbeien het lange wachten tijdens de winter waard zijn. "Het is een traditie om ze de hele zomer door te eten. En ze hebben zo'n uitgesproken smaak vanwege het klimaat in zuidelijk Zweden. Het wordt kouder 's nachts, dus de aardbei beschermt zichzelf, wat het zo'n dieprode kleur en veel zoetere smaak geeft. Wij denken dat ze de beste ter wereld zijn - iets van nationale trots."

Source: thelocal.se
Publicatiedatum: