De rol van verpakking in het voorkomen van voedselverspilling
Het bedrijf uit Bologna zal een van de hoofdrolspelers zijn in het Innovationparc Verpakkingsgebied, dat dit jaar is gewijd aan het 'Save Food' initiatief: het voedselafvalpreventieproject dat door Messe Düsseldorf werd gelanceerd in samenwerking met FAO. ILIP was de eerste fabrikant van geothermo geformeerde verpakkingen die zich bij het project aansloot, waarin veel van de belangrijkste spelers van de sector samen zijn gekomen in een poging dit ernstige milieuprobleem op te lossen.
Volgens ramingen van Save Food wordt elk jaar ongeveer een derde van alle voeding ter wereld in de voorraadketen verspild. Het rapport 'Food Wastage Footprint' raamt dat deze hoeveelheden aan voedingsproducten goed zijn voor bijna 3,3 miljard ton CO2.
"Alle belangrijke spelers erkennen de fundamentele rol van verpakkingen in het waarborgen van de veiligheid en bescherming van de producten en in het verbeteren van het logistiek beheer, waarbij afval wordt voorkomen", vertelt verkoopdirecteur van ILIP, Roberto Zanichelli. "Verpakkingsmaterialen moeten daarom niet worden gezien als ecologische en economische kosten, maar eerder als bron die de sector efficiënter en ecologisch duurzamer kan maken."
ILIP heeft actief bijgedragen aan onderzoek naar deze problemen en heeft zelfs een partnerschap gesloten met de Universiteit van Bologna om te onderzoeken hoe de houdbaarheid wordt beïnvloed door de interactie tussen groenten en fruit en de verpakkingsmaterialen. De hoge recycleerbaarheid van plastic materialen biedt een extra stimulans voor het verbeteren van de manier waarop verpakking wordt ervaren.
Voor meer informatie:
Serena Leoni or Luca Speroni
ILIP
Tel: +39 059-7863894
E-mail: info@ilip.it