Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzetstijging 6,9% Euro Pool System Group

2013 was opnieuw een goed jaar voor Euro Pool System en LPR, beide divisies van de Euro Pool System Group. Ondanks de moeilijke economisch omstandigheden waar
heel Europa mee te kampen had, is onze focus op de behoeften van klanten zeer
winstgevend gebleken, aangezien we erin geslaagd zijn onze marktpositie te
verstevigen en ons dienstenaanbod te verbreden.



Beide bedrijven zijn marktleider in hun respectievelijke branches en spelen snel in op de veranderende behoeften van hun klanten. Door de toeleveringsketen te innoveren en de samenwerking tussen de leveranciers te vergroten, zijn beide divisies succesvol gebleken in het bieden van kostenbesparende oplossingen en diensten met een toegevoegde waarde die verder reiken dan de prijs per beweging van hun producten.

Hogere omzet voor de Euro Pool System Group
De verkooppijplijn, van zowel de tray- als de palletdivisies, is sterker dan ooit, met een geconsolideerde omzet voor de groep van EUR 374 miljoen, waarvan EUR 130 miljoen van LPR (+14,7% ten opzichte van 2012) en EUR 244 miljoen van de Euro Pool System-divisie (+4,3% ten opzichte van 2012). Deze cijfers vertegenwoordigen een totale omzetstijging van 6,9%.

Euro Pool System breidt uit
Euro Pool System, Europa's grootste aanbieder van logistieke diensten op het gebied van retourneerbare en meermalige verpakkingsmaterialen, behaalde 709 miljoen bewegingen over de hele Europese markt, wat neerkomt op een groei van 3,5%. Hun sterke aanwezigheid op de Europese markt, met kantoren verspreid over 12 Europese landen en 45 servicecentra door heel Europa, verschaft een efficiƫnt, high-performance netwerk. Potentiƫle klanten raken steeds meer doordrongen van de voordelen van ons dienstenaanbod.

Nieuwe mogelijkheden voor LPR
Als vooraanstaande specialist in palletpooling aan fabrikanten en retailers in een snel
veranderende consumptiegoederensector, voert LPR ruim 53 miljoen palletbewegingen door Europa per jaar uit (+17,8% ten opzichte van 2012). 2013 was een goed jaar voor LPR, met een continue groei en interessante nieuwe mogelijkheden die voortkwamen uit de samenwerkingsinitiatieven met Euro Pool System.
Publicatiedatum: