Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Betere kwaliteit kiwi ondanks productiedaling

Na de start van de oogst wordt de daling van kiwiproductie in Chili als gevolg van de vorst geraamd op 55%. Carlos Cruzat, van het Kiwi Committee, zei: "Het seizoen is wat later begonnen, maar aangezien er minder volumes zijn, hebben de exporteurs het langzaam aan kunnen doen en dat is gunstig voor de interne kwaliteit van het fruit." Ondanks de aanzienlijke daling van de productievolumes (van een geraamde 220.000 ton naar slechts 100.000 ton) zal de kwaliteit en de smaak van het fruit dus beter zijn.

Deze verbetering is het gevolg van twee factoren: het lenteweer is zeer gunstig voor de ontwikkeling van de kiwi en aangezien er minder vruchten aan de bomen hangen, is er een hogere concentratie droge stof dankzij de distributie van suikers.




"Omdat we nu dus maar 45% van de gebruikelijke volumes hebben, is er wel enige onrust op de markt," zegt Cruzat. "Naar alle waarschijnlijkheid zullen de voorraden moeten worden aangesproken om aan de vraag te voldoen."

De huidige belevering wordt ook beïnvloed door de distributie. Omdat de kiwi groeiende populariteit geniet in Azië, Rusland en Latins-Amerika, is de export naar Europa schaarser dan voorheen.



Meer informatie:
Comité del Kiwi
Carlos Cruzat
ccruzat@comitedelkiwi.cl
Tel: +56 2 2472 4783
Cel: +56 99 825 4204
Cruz del Sur 133, piso 7, Of. 703
Las Condes, Santiago, Chile.
www.comitedelkiwi.cl
Publicatiedatum: