Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: 30% meer aardappelen

"Na de vorige jaren, toen er een kleinere opbrengst was en de prijzen lager waren, is er een stijging van 30% van het volume van aardappelen te constateren," zegt Gerlando Burgio (foto). Volgens de producent is deze stijging te danken aan de gunstige weersomstandigheden en de goede opbrengst / winstverhouding tijdens het vorige seizoen. Daarnaast hebben de goede prijzen van 2012/13 Franse tot veel nieuwe investeringen geleid.

Ondanks deze hernieuwde interesse van producenten zijn er nog onopgeloste problemen met betrekking tot na de oogst. "De opbrengsten per hectare zijn geweldig, maar de winstgevendheid is laag omdat consumenten niet erg happig zijn op de losse producten."

"Noordelijke markten zijn moeilijk te betreden omdat er andere producten verkrijgbaar zijn en bovendien is het zaad ras niet geschikt voor verwerking en verpakking." Volgens de producent zijn veel telers niet echt bereid om over te stappen op nieuwere variëteiten, hoewel ze door de detailhandel makkelijker te verhandelen zijn.



Franse aardappelen populair op Sicilië 
"Op dit moment zijn er slechts kleine hoeveelheden lokale aardappelen uit Syracuse beschikbaar. Producten uit Tunesië werden niet juichend ontvangen vanwege de lage vraag aan het einde van februari 2014."

"Ondanks het feit dat de Siciliaanse consumenten geen aardappelen kopen van Tunesische origine wordt de binnenlandse productie nog steeds beïnvloed door de Franse aardappelen. Voornamelijk vanwege de scherpe prijzen."

"De markten in Trapani en Agrigento lopen niet zo goed als gevolg van de populariteit van detailhandelaren, die de neiging hebben om voorraden te kopen uit andere regio's. De enige manier om het probleem aan te pakken zou zijn om kopers ervan te overtuigen lokaal te kopen."

Contact
Gerlando Burgio
Ditta Gerlando Burgio
Email: gerlando.burgio@libero.it
Publicatiedatum: