Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Onbetwiste leider van gemengde salade

Gemengde salades zijn samengesteld uit verschillende soorten salades, gekweekt in kassen. Momenteel heeft Italië geen concurrenten dankzij de aard van de productie, het klimaat en de bodemsamenstelling. Tijdens de winterperiode is Zuid-Italië de enige leverancier voor heel Europa.



Om meer te begrijpen over de dynamiek van het segment, werd tekst en uitleg gegeven door "La Linea Verde", een van de belangrijkste spelers in de saladesector en de eigenaar van "Ortomad", dat gespecialiseerd is in sla. De groep voorziet buitenlandse markten van ongewassen en vers gesneden salades. 

Waaruit bestaat een gemengde salade?
"Meestal bestaan ze uit rode en groene sla, jonge spinazie, rucola en veldsla. We gebruiken ook andere rassen zoals Red Chard en Bull's Blood en we hebben een nieuwe mix geïntroduceerd met acht ingrediënten, namelijk groene en rode sla, rucola , Red Chard, Mizuna tatsoi, Red Jand en Bull's Blood. "

Sommige markten verkiezen verschillende soorten salade, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk de voorkeur geven aan "grotere en hardere bladeren, die al in Italië worden beschouwd als premium. Sommige leveranciers, zoals Spanje, zijn nu geïnteresseerd in deze sector, hoewel ze niet onze ervaring hebben."



"Daarnaast worden onze verpakte ongewassen producten nauwelijks gemanipuleerd, alleen een beetje gerangschikt voor distributie. Er is geen houdbaarheidsdatum volgens de Europese en Italiaanse wetgeving, maar we hanteren een minimale houdbaarheid van 12 dagen (de producten moeten dan wel worden gekoeld)."



Overzeese bestemmingen 
Ongewassen Ortomad salades zijn bestemd voor retailers, groothandels en de verwerkende sector in Noord- en Oost-Europa en Rusland.

"Omdat we gebruikmaken van tussenpersonen en makelaars weten we niet altijd waar onze producten eindigen. We leveren wel rechtstreeks aan Rusland en België. We zijn ook beschikbaar in de belangrijkste Poolse winkelketen."



Wat de benadering van buitenlandse markten betreft, zijn er nogal wat verschillen tussen Rusland en Polen en de andere Oost-Europese markten. "De Russen zijn meer georganiseerd en professioneel en eisen een hoge kwaliteit en ervaring, terwijl de Oost-Europese markten alleen werken via tussenpersonen en niet zo georganiseerd zijn. Italië doet het goed op internationaal niveau en de trend in het bedrijfsleven wordt steeds beter."




Contact:
Publicatiedatum: