Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warnez zorgt voor 'echte Belgische primeurtjes' in de schappen

Warnez is een uniek project gestart. Deze week zal de aardappelleveranciers exclusieve Belgische primeuraardappelen aan de supermarkt leveren. Peter van Steenkiste vertelt: "De aanleiding voor dit project is ontstaan door onderzoek bij de consument. Mensen lieten weten dat de echte primeurtjes, zoals ze die vroeger kenden, nooit te vinden zijn in het retailschap."

Volgens hem is het inderdaad geen evidentie om superjonge aardappelen zonder huid, zomaar aan te bieden. "Dergelijke product moet rechtstreeks van de teler, handgerooid en in korte tijd in de winkel terechtkomen. Om de aardappelen zo weinig mogelijk te manipuleren moeten ze ongewassen zijn." Toch heeft Warnez ingespeeld op de vraag van de klant en ging in gesprek met een vooruitstrevende serreteler. "Hij wilde dit experiment met plezier uitvoeren."



Het eindresultaat mag er volgens Peter zijn. "Na iets meer groeidagen dan voorzien hebben we vandaag een vrij rendabele teelt waarbij we aardappeltjes bekomen met een sublieme smaak. De consument moet hem even spoelen onder de kraan, wrijven met de hand en kort koken. Dat geeft aardappelen die smelten als boter in de mond. Hiermee bekomen we onze eigen exclusieve Vlaamse 'Bonnotte-aardappel'. De beschikbare hoeveelheden zijn uiteraard beperkt."

Beleving
Van Steenkiste geeft aan dat dergelijke acties de rol van het bedrijf weerspiegelen. "We helpen hiermee de beleving van de consument te verhogen en faciliteren de link tussen de teler en de retail. Met veel plezier voorzien we de serreteler van alle benodigdheden, gaande van het contact met de retail, de kwaliteitsopvolging van het perceel, tot de verpakking, de juiste etikettering en de volledige logistieke afhandeling. Hierdoor krijgen we een fiere teler, een blije retailklant en een mooi product voor de consument."

Voor meer informatie:
Peter Van Steenkiste
Warnez NV
Marialoopsesteenweg 2L
8700 Tielt
tel 051 400 812
fax 051 405 412
www.warnez-nv.be
Publicatiedatum: