Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QUAFETY onderzoeksgroep bespreekt resultaten tijdens conferentie in Polen

De derde internationale conferentie over de effecten van pre- en postoogst factoren op gezondsheidspromotie onderdelen en kwaliteit van glasbouw producten vond plaats in Skierniewice, Polen, van 23 tot 25 maart.

De conferentie werd georganiseerd door het Research Institute of Horticulture in samenwerking met Storage Section van de Committee of Horticultural Sciences van de Poolse Academy of Sciences en EUFRIN - Fruit Quality Working Group. Uit 17 landen bezochten meer dan 110 deelnemers de conferentie.



In de 8 sessies werden 28 presentaties en 60 posterpresentaties gegeven. De nieuwste resultaten op het gebied van houdbaarheid en opslag en gezondheidsaspecten werden getoond. De ROJA, een telersvereniging, presenteerde een opslagtechniek in Regnów. De opslag is voorzien van Initial Low Oxygen Stress I.L.O.S –Plus apparatuur.

Giancarlo Colelli opende de QUAFETY sessie over de kwaliteit en veiligheid van verse producten, waarnaar onderzoek gedaan wordt binnen het door de EU gesponsorde programma QUAFETY.



De volgende onderzoekers van het QUAFETY project namen deel aan het congres:
  • Maria Grzegorzewska (Polen) - Het effect van een heet water behandeling op de levensduur van Chinese kool.
  • Periklis Tzamalis (Griekenland) - Ontwikkeling van een diagnostisch instrument om de voedselveiligheid en -kwaliteitssystemen te evalueren.
  • Manuela Pintado (Portugal) - De impact van bewerken en opslag van aardbeien op de voedingswaarden en functionele eigenschappen.
  • Natasha Spadafora (VK) - Evaluatie van de vluchtige eigenschappen van rucola voor niet-destructieve analyse van de geoogste kwaliteit.
  • Marina Cavaiuolo (Italië) - Isoleren van moleculen voor de evaluatie van kwaliteit voor en na de oogst van rucola en meloen.
  • Elazar Fallik (Israël) - Testen van de geschiktheid van genotypen van meloenen in gesneden verwerking van meloenen.
Een jury beoordeelde de posterpresentaties en beloonde de beste drie posters. De eerste plaats ging naar de poster met de titel: "The influence of hot water treatment on structure of rocket leaves tissues" by Dyki B., Grzegorzewska M., Murgrabia A., Panek E..

Bron: Maria Grzegorzewska, Research Institute of Horticulture, Poland
Publicatiedatum: