Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deskundigen zetten voedingsafval om in winst

Een in Australië speciaal opgericht centrum moet Australische bedrijven ondersteunen om betere methoden voor voedingsverwerking en -opslag te ontwerpen, alsook geavanceerde productietechnieken te ontwikkelen, gericht op het verlagen van de kosten en het verhogen van de energie-efficiëntie. "Een belangrijke doelstelling is de Australische sectorcapaciteit te stimuleren om zo te concurreren in een wereldwijde markt, vooral in de productie van nutraceuticals - voedingsproducten die verrijkt zijn met vitaminen of mineralen en die gezondheidsvoordelen opleveren", zei professor Dehghani. "Nutraceuticals zijn farmaceutica, voedingssupplementen of voedselingrediënten.

Het centrum zal kosteneffectieve en duurzame processen ontwerpen voor het produceren van deze typen producten met het oog op het minimaliseren van afval en het verbeteren van de efficiëntie, terwijl de energieconsumptie wordt gereduceerd", aldus professor Dehghani.
Publicatiedatum: