Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Culinaire start van het aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is in het noorden spectaculair van start gegaan. Ruim 200 gasten uit heel Nederland bezochten de culinaire aspergeparade op Kwekerij It Wiid in Wier. Het aspergefestival werd georganiseerd door Smeding Groenten en Fruit in samenwerking met Sligro, aspergeteler Will Teeuwen van Teboza, cressenleverancier Koppert Cress, Bakker Vakkeuken, Empatec en Unilever. De lekkerste en bijzonderste aspergegerechten passeerden op maandag 7 april de revue.



5 top-chefs

Gerenommeerde koks bereidden een culinaire aspergeparade voor alle gasten. Miranda Maas van restaurant Het Hooihuis uit Roosendaal startte het culinaire festival met een amuse: een bitterbal met asperges. Gerecht nummer 2 was een aspergesoep met kalfsvlees van chef Frans Gerrits van Unilever. Chef-kok Ronald Kunis uit Amsterdam bereidde een vega aspergegerecht met tomaatjes van Kwekerij It Wiid. Peter Zijlstra van 't Gerecht uit Heerenveen zette asperges met makreel op tafel. En chef-kok Ingmar Ipema van restaurant Fris uit Haarlem serveerde het laatste gerecht: asperges met kwartel. Bij ieder gerecht werd een bijpassende wijn geserveerd.



Middag vol inspiratie

Smeding en Sligro willen met dit speciale asperge evenement klanten en potentiƫle relaties kennis laten maken met de bedrijven, leveranciers, telers en hun producten. De gasten hebben volop inspiratie opgedaan. Tijdens het evenement is wel gebleken dat je veel meer kunt met asperges dan alleen de klassieke bereiding met krieltjes, ham en een gekookt eitje.



Unieke locatie

Het aspergefestival vond plaats in Kwekerij It Wiid in Wier. Empatec teelt in deze kassen op duurzame wijze tomaten voor Smeding. Een deel van de kas werd speciaal voor dit festival ingericht als restaurant met als middelpunt een houten veldkeuken. Dit gaf het geheel een bijzondere sfeer en ambiance.



Witte goud van Will Teeuwen

De asperges van Smeding zijn van leverancier Teboza. Al 3 generaties lang teelt de familie Teeuwen vol passie en liefde asperges. In perfecte zandgronden in het Limburgse Helden worden allerlei soorten asperges geteeld. Het klimaat is hier perfect. Teboza heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. Ze oogsten op bestelling. Zo worden altijd de verste asperges geleverd.

 
Publicatiedatum: