Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse coöperaties willen kwaliteit knoflook verbeteren

Coöperaties in het Spaanse Castilië-La Mancha gaan op zoek naar manieren om de kwaliteit van hun knoflook te verbeteren. Afgelopen week sloten het Regional Technical Agricultural Institute (ITAP) en de coöperatie Coopaman hiervoor een samenwer-kingsovereenkomst. 

De overeenkomst omvat de ontwikkeling van projecten ter verbetering van de knoflook, de studie naar nieuwe behandelingen tegen ziekten en het zoeken naar nieuwe meststoffen. Coopaman teelt al sinds 1986 uitsluitend knoflook. De coöperatie omvat zo'n 370 telers uit de regio.

Als belangrijkste product van de coöperatie geldt de paarse knoflook, bekroond met de Beschermde Geografische Aanduiding "Purple Garlic van Las Pedroñeras". Deze knoflook is de meest gevraagde soort, zowel nationaal als internationaal. 70% van de productie wordt geëxporteerd. Andere populaire variëteiten, zoals witte knoflook en lente knoflook, worden ook geproduceerd.


Bron: clm24.es

Publicatiedatum: