Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek wil grootste exporteur van biologische bananen worden

Luis Ramon Rodriguez, de minister van Landbouw van de Dominicaanse Republiek, streefde een hoog doel na toen hij verklaarde dat de Dominicaanse Republiek 's werelds grootste exporteur van biologische bananen wil worden, meldt de Duitse website domrep-magazin.de.

Het land behaalde in het afgelopen jaar ook daadwerkelijk een omzet van meer dan 140 miljoen Amerikaanse dollar (102 miljoen euro) met de export van bio-bananen en vormde daarmee één van de meest dynamische sectoren binnen de nationale landbouwproductie. Dankzij de investering van president Danilo Medina in het project 'La Cruz de Manzanillo' werd het teeltgebied in deze gemeente met circa 1,5 hectare uitgebreid voor de teelt van biologische bananensoorten die geschikt zijn voor export.

In totaal teelt men in de Dominicaanse Republiek momenteel op meer dan 21.000 hectare bananen, waarvan op 11.831 hectare bio-bananen. Rodriguez verklaarde dat naast de uitbreiding van het areaal ook de haven van Manzanillo vergroot en verdiept moet worden, zodat grote schepen hier aan kunnen leggen die na de opening van het nieuwe Panamakanaal door het gebied zullen varen. Hij ziet de teelt van biologische bananen als de beste mogelijkheid om de landbouwsector van de regio Montecristi concurrerend en winstgevend te maken.
Publicatiedatum: