Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wetenschappelijk onderzoek:

Amandelen verminderen risico op diabetes2 en hartziekten

Een wetenschappelijke studie toont aan dat een dieet met amandelen kan bijdragen aan de insuline sensitiviteit en verminderen van LDL-cholesterol in het prediabetes stadium.

De studie onderzocht het effect van een amandelrijk dieet op de ontwikkeling van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten bij volwassenen met prediabetes. Het onderzoek werd gedaan in samenspraak met American Diabetes Association (ADA) De onderzoeksdeelnemers werd verdeeld in twee groepen, waarvan een deel een dieet met amandelen kreeg en de andere groep een normaal dieet.

De onderzoeksgroep die een amandelrijk dieet kreeg scoorde beter op LDL-cholesterol niveaus en insuline sensitiviteit dan de andere groep. Dit zijn twee risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes2. Hoewel beide groepen geïnstrueerd waren om eenzelfde hoeveelheid koolhydraten te eten, was er minder gerapporteerde inname van koolhydraten onder de deelnemers uit de amandel-groep.

Van vier voedingswaarden in amandelen, zoals vezels en onverzadigde vetten, werd aangetoond dat ze een positief effect hebben in het voorkomen van diabetes2 en het verkleinen van het risico op hart- en vaatziekten.

Het onderzoek past in een langere rij onderzoeken naar de gezondheidseffecten van amandelen. Wat nieuw is in deze studie is dat er ook bewijs is gevonden dat amandelen de risico's op bepaalde ziekten kunnen verminderen.

Bron: dailytimes.com.ng
Publicatiedatum: