Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chaos bij Aldi in Engeland: 1.500 sollicitanten voor 40 banen

Aldi verovert de wereld. In 17 landen is de Duitse discounter inmiddels te vinden, waarbij er in Groot-Brittanniƫ alleen al 500 filialen zijn. Toen er onlangs in een regio in het westen van Engeland 40 nieuwe vacatures uitgeschreven werden, kwamen hier massaal sollicitanten op af, meldt Yahoo Duitsland op haar website.

Circa 1.500 sollicitanten stonden voor de Aldi-markt in de stad Bridgnorth in de rij. Zij moesten door de enorme drukte tot wel drie uur op hun sollicitatiegesprek wachten. De meeste van deze werkzoekenden gingen al om tien uur 's morgens in de rij staan voor de gesprekken die om 13 uur van start zouden gaan, bericht de Britse krant 'The Telegraph'.

"Ik wist dat het om 13 uur zou beginnen en wilde er al vroeg zijn. Dat er echter zoveel mensen zouden komen, had ik niet verwacht", verklaarde een jongere verbaasd tegen de krant. "Ik zag de enorme rij, zocht het einde om me aan te sluiten, maar de rij ging eindeloos verder", vertelt de jonge man. Uiteindelijk moest hij achter meer dan 1.000 medesollicitanten plaatsnemen. "Voordat ik hier aankwam, dacht ik nog een goede kans te maken. Maar toen ik al deze mensen zag verloor ik de hoop een beetje."

Bij Aldi is men zich ervan bewust dat de discounter voor veel mensen een aantrekkelijke werkgever is. "Een andere keer kwamen er ook circa 1.500 mensen", zegt Leon Donald van Aldi. Men was dus voorbereid. Desondanks begon men 20 minuten vroeger dan gepland met de sollicitatiegesprekken. De 40 nieuwe medewerkers zullen over verschillende Aldi-filialen in de regio verdeeld worden.



Publicatiedatum: