Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voortzetting schoolfruitregeling 2014/2015

Nederland gaat in schooljaar 2014/2015 door met de deelname aan de EU-schoolfruitregeling. De EU-schoolfruitregeling heeft tot doel om de consumptie van groenten en fruit bij schoolkinderen te stimuleren en hen gezonde eetgewoonten aan te leren en de afzet van groenten en fruit te bevorderen.

In de nieuwe Gemeenschappelijke Marktordening die per 1 januari 2014 is ingegaan, wordt de schoolfruitregeling gecontinueerd. Het totale jaarlijkse EU-budget voor de schoolfruitregeling is verhoogd van € 90 miljoen naar € 150 miljoen. Het indicatieve budget voor Nederland bedraagt voor schooljaar 2014/2015 ca. € 5,4 miljoen en het EU-cofinancieringpercentage is opgehoogd van 50% naar 75%. Het totaal budget voor schoolfruit komt hiermee op ca. € 7,2 miljoen per jaar voor Nederland. De begeleidende educatieve maatregelen moeten daarbij direct gelinkt zijn aan de doelstellingen van het Europese Schoolfruitprogramma. Het hogere budget maakt het mogelijk om meer scholen te laten deelnemen aan de regeling.

De uitvoering van de regeling vindt sinds 1 januari 2014 plaats door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Voorheen lag dat bij het Productschap Tuinbouw. De uitvoering van de regeling zal voor volgend schooljaar worden aangepast aan de nieuwe EU-regelgeving. De inschrijving voor de scholen zal in het najaar plaatsvinden, de schoolfruitleveringen starten in januari 2015. Zodra meer bekend is over de aanpak, periode van inschrijving van scholen en de deelname van leveranciers, zal hierover gepubliceerd worden.

In schooljaar 2013/2014 deden 1.100 basisscholen mee aan het schoolfruitprogramma en in een pilot 15 scholen van het Voorgezet Onderwijs. Gedurende 20 weken werd gratis schoolfruit aangeboden, na de voorjaarsvakantie gingen de scholen verder met een eigen fruitbeleid.

Het Schoolfruitprogramma wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Voedingscentrum.

Voor meer informatie neemt u contact op met Laura Willemsens, tel. 079 368 75 72 of e-mail laura.willemsens@rvo.nl.

Publicatiedatum: