Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan leert chef-koks ins en outs van tomaat

Op maandag 24 maart organiseerde Rijn IJssel Vakschool Wageningen voor de vierde keer de Food Professional Day. Een unieke interactie tussen sterrenchefs, professoren en onderzoekers op het gebied van voedsel. Bauke van Lenteren van Rijk Zwaan verzorgde samen met chef kok Dennis Richter Uitdenbogaardt van sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen een workshop waarin zij de evolutie van de tomaat onder de loep namen.



Tijdens de workshop gingen zij in op de ontwikkeling van nieuwe tomatenrassen en de wensen die consumenten, telers en handelaren hebben ten aanzien van tomaten, zoals nieuwe vormen en smaken en resistentie tegen ziekten en plagen.

Inspiratie
"Tijdens de Italiaanse lunch maakten de chefs kennis met onze productlijn Sensational Flavours", aldus Bauke van Lenteren. "We presenteerden een uitgebreid assortiment van tomaten, komkommers en aubergines uit deze productlijn. Om de chefs te inspireren om mooie gerechten te maken met verse groenten en fruit introduceerden we ook Love my Salad, het online platform waar groenteconsumptie wordt gestimuleerd. Het was een dag vol geur, smaak, kennis en innovatie."



De Food Professional Day werd gehouden in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Naast Rijk Zwaan verzorgden ook andere foodprofessionals een workshop, waaronder Jonnie Boer, chef kok van driesterrenrestaurant De Librije.

Publicatiedatum: