Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schmidt waarschuwt discounters voor ramsjprijzen

De prijzenstrijd tussen de grote levensmiddelendiscounters in Duitsland zorgt voor scherpe kritiek vanuit de Duitse politiek. Zo waarschuwde minister van Landbouw Christian Schmidt in de krant 'Bild' de handelsketens voor ramsjprijzen bij vlees, melkproducten en groenten. "De huidige prijzenslag in de handel negeert het feit dat onze hoogwaardige kwaliteit bij vlees, kaas en groenten niet vanzelf komt", aldus Schmidt.

"Kwaliteit mag niet verramsjt worden. We mogen blij zijn: levensmiddelen zijn bij ons ook zonder het steeds verder verlagen van de prijzen nog steeds duidelijk voordeliger dan in de meeste buurlanden," vervolgt hij. Schmidt staat echter afwijzend tegenover een wettelijke regeling voor levensmiddelprijzen. "Als minister kan ik hulp bieden bij het kiezen voor bepaalde levensmiddelen, bijvoorbeeld met het label voor dierenbescherming, dat dierenwelzijn garandeert. Of met het regiolabel, dat de herkomst uit een bepaalde regio verzekert. Mijn doel is om duidelijker te maken hoe veel bronnen, moeite en werk er in onze levensmiddelen zitten. De producten zijn hun prijs waard."
Publicatiedatum: