Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vergeten groenten waren deze winter populair in de regio Tilburg"

Coy Jansen AGF Horeca Groothandel maakt vlotte start

Tholen - Coy Jansen uit Oisterwijk was zo'n 15 jaar actief geweest als kok, toen hij de AGF-wereld binnenkwam. Met zijn groentenspeciaalzaken in Berkel-Enschot en Oisterwijk beleverde hij van lieverlee steeds meer horeca-zaken in Tilburg en omgeving. Toen Verhaaren in Tilburg vorig jaar stopte, hakte hij de knoop door om zijn winkels te sluiten en zich puur te richten op de levering aan horeca en instellingen. En van die keuze heeft de ondernemer nog geen spijt gehad. "Het loopt fantastisch!"



Het leveringsgebied van Coy Jansen AGF Horeca Groothandel bestaat uit de regio Tilburg en dat wil de ondernemer bij voorkeur zo houden. "Alleen de regio Tilburg (Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Gilze-Rijen, Kaatsheuvel) telt al zo'n 400 horecagelegenheden. Er is hier veel toerisme en Tilburg is een echte studentenstad. Als we die gelegenheden allemaal van groenten en fruit mogen voorzien, dan hebben we het druk zat! Bovendien, als je buiten de regio gaat leveren, heb je een hele andere kostprijs."

Hot items bij de horecagroothandel waren afgelopen winter de zogeheten vergeten groenten. "Gele wortelen, bieten, peterseliewortelen en chioggia-bieten deden het verrassend goed", vertelt Coy. Hij betrekt de groenten en fruit grotendeels bij groothandel Van Aarle uit Schijndel, die ook nadrukkelijk meegedacht heeft met de opstart van de horecagroothandel en de producten volgens de prijsafspraken levert. Daarnaast krijgt hij nog wat producten, zoals aardbeien en asperges binnen van nabijgelegen telers die al jaren aan hem leveren.



Coy begon met een parttime-medewerkster, maar heeft inmiddels een chauffeur en drie medewerkers in dienst. "We hebben onder meer een kok in dienst, die weet wat de horeca wil. We onderscheiden ons met op maat gesneden product en leveren de receptuur die de klant vraagt. Onze klanten bepalen nog zelf wat ze willen hebben en de samenstelling van hun groentemixen wordt nog niet gereguleerd door de grote concerns. Het wordt steeds moeilijker om prijstechnisch mee te gaan met die grootschaligheid, maar wij willen nog hard voor ze lopen en juist daar kunnen wij ons mee onderscheiden."

Voor meer informatie:
Coy Jansen AGF Horeca Groothandel
Sprendlingenstraat 21
5061 KM Oisterwijk
Tel: 013 522 0960
c.jansen007@kpnmail.nl
www.horecagroenten.com