Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
onder de naam Verscentrum Noord

Kruidenier-onderdeel Ter Wal Meppel maakt doorstart

Ter Wal in Meppel, onderdeel van Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Dat meldt Foodclicks. Afgelopen vrijdagochtend meldde zich na diverse besprekingen met de Rotterdamse curator Leonard Boender, een investeringsgroep om de doorstart mogelijk te maken. Nadat bekend werd dat groothandel Kruidenier zelf ruim een week geleden in surseance verkeerde en vorige week zelfs failliet werd verklaard, is een aantal mensen binnen Ter Wal gesprekken aangegaan met vaste klanten van Ter Wal, de curator en een aantal investeerders. Uiteindelijk hebben die gesprekken vrijdag geleid tot een doorstart van de handelsactiviteiten onder de naam Verscentrum Noord. In oktober 2012 nam de Kruidenier Groep het failliete Ter Wal over. Destijds waren er meerdere gegadigden om Ter Wal over te nemen.

Ook het SRV-concept 'Uw kruidenier' voor de rijdende winkels, waarmee groothandel Kruidenier grootst uitpakte tijdens de najaarsbeurs van de Rotterdamse groothandel in Houten, is hiermee gered. Bevestigd is dat het concept overeind blijft en verder zal worden voortgezet. Gesprekken over andere onderdelen van groothandel Kruidenier zien er op dit moment een stuk ongunstiger uit. De meeste grote klanten hebben inmiddels onderdak gevonden bij andere leveranciers. Volgens sommige berichten zijn door de curator uitgenodigde partijen om overname van activiteiten te bespreken niet eens aan tafel verschenen.

Bron: Foodclicks


Publicatiedatum: