Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethyleenabsorber en bacteriedoder voor koelwagens en containers

Bio Turbo, de gepatenteerde technologie van Miatech voor het verwijderen van ethyleen en door de lucht gedragen bacteriën uit koelopslag is aangepast voor het gebruik in gekoelde vrachtwagens en containers. Anders dan filters hoeft Bio Turbo niet steeds vervangen te worden; eenmaal geïnstalleerd werkt de apparatuur jaren. 

Bio Turbo gebruikt ozon om ethyleen te verwijderen en biologische pathogenen te doden. De ozon wordt alleen binnen de reactiekamer gebruikt en verlaat deze nooit. Het zuiveren van de lucht met de kracht van ozon is een gepatenteerd proces ontwikkeld door Miatech. 

"Onze nieuwe Bio Turbo 100 voor koelwagens was het paradepaardje van onze stand tijdens de Fruit Logistica. Ik zou zo graag willen dat we de apparatuur sneller konden ontwikkelen, zodat we op tijd zouden zijn voor een nominatie voor de Fruit Logistica innovatieaward," aldus CEO Costas Iconomou.

De voordelen van deze apparatuur zijn onder meer het kleine formaat, de gemakkelijke verbinding met het bedradingssysteem van containers en de gemakkelijke installatie. Bio Turbo is vrijwel onderhoudsvrij. Eens per jaar moeten het luchtfilter en de ozon platen vervangen worden. Dit is zo eenvoudig dat iedereen dit kan doen, zelfs mensen zonder technische opleiding. 

miatech.org




Publicatiedatum: