Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Onderscheid hoge kwaliteit aardbeien steeds moeilijker


Volgens Sebastiano Pellegrono van de Italiaanse coöperatie La Marsalina zorgen wisselende temperaturen voor ongelijke bloeiende en gestreste planten. "Dit jaar is er een hoger percentage misvormde vruchten," zegt hij. De coöperatie is eigenaar van 3 hectare polytunnels, waarvan 90% bestemd zijn voor het ras Camarosa (stekkers en verse planten). De resterende 10% is voor het ras Fortuna.

 

"De zetting is goed geweest in de afgelopen twee weken, dus we hebben grotere hoeveelheden geoogst, die we naar Noord-Italië hebben gestuurd. Toen de volumes lager waren was de prijs uiteraard beter, nu zweven ze rond de € 4,50 per kist van 1,5 kg."




 
Concurrentie uit Spanje, Calabrië en Metapontino is doorgaans een probleem, daar de marketing overlapt met vroege Fortuna's. "Het is altijd moeilijk om kwalitatief hoogwaardige producten te differentiëren," stelt Sebastiano Pellegrono. "Het onderscheid in hoge kwaliteit aardbeien wordt steeds moeilijker."


Contact:
La Marsalina soc. coop.

Sebastiano Pellegrino
Contrada Pastorella 281
Marsala (TP)
Tel.: (+39) 0923 961497
Cell.: (+39) 339 8879582
Email: lamarsalina@libero.it
Publicatiedatum: