Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daan van der Kooij, Jokofruit:

"Tekort aan grote maten Chileense appelen verwacht"

Tholen - De Chileense appelen vallen dit jaar een stuk kleiner uit. "De hele oogst valt een tot twee maten kleiner uit dan voorgaande jaren", vertelt Daan van der Kooij van Jokofruit uit Rotterdam. Zij ontvangen de appelen weer van Combifrut/Santiago, dit jaar in het eigen merk Master-D. Inmiddels zijn de eerste Royal Gala's uit Chili onderweg en deze worden half maart in Rotterdam verwacht, samen met de eerste Packhams- en Abate Fetel-peren. Jokofruit exporteert het Chileense fruit door heel Europa.


 
"Wat ik van mijn aflader hoor is dat de Chileense appeloogst niet eens direct zo veel te lijden heeft gehad van de vorst in september 2013, maar dat men in verband met die vorst wel later of niet gedund heeft. Hierdoor zijn er veel minder grote maten beschikbaar. Voor die grote maten zullen er hoge prijzen worden betaald, want die worden over de hele wereld gevraagd en daar is in Chili echt een gebrek aan. Hierdoor zullen er voorlopig ook minder Royal Gala's deze kant op komen, want kleinere maten appels zijn er hier nog in overvloed van de Europese oogst. In de winter gaan de grote maten van de populaire soorten er doorgaans al uit."


links: Daan van der Kooij
 
Daan weet dat de Chileense peren en druiven meer te lijden gehad hebben van de septembervorst. "Ik was er afgelopen najaar en het ene perceel heeft daar flinke schade opgelopen en het andere weer niet. Al met al kan men veel minder product exporteren." Volgens de importeur zijn de importappelen nog altijd populair. "Vroeger was er al een goede vraag als de eerste Granny Smith binnenkwamen en dat is eigenlijk niet veranderd. De frisse smaak van de importappelen is toch anders dan die van de bewaarappelen en dat rechtvaardigt ook de heel andere prijsstelling."


 
Voor meer informatie:
Jokofruit B.V.
Schiehaven 13e
3024 EC Rotterdam
Tel: 010-4761166
Fax: 010-4763368
jokofruit@joko.nl
www.joko.nl