Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Klantenkring varieert van ijssalons tot restaurants en kinderdagverblijven"

Buitenhuis Groenten & Fruit belevert Gelderse horeca en grootverbruik

Tholen - Vanuit zijn groentespeciaalzaak begon Ron Buitenhuis uit Ede tien jaar geleden met het beleveren van de horeca en grootverbruik van het totaalpakket groenten en fruit. Inmiddels zijn deze activiteiten veel groter dan de eigen winkel. "We hebben een brede klantenkring, variërend van ijssalons tot kinderdagverblijven, markthandelaren, sportscholen, hotels, campings en restaurants met een Michelin-ster!"

"We leveren een totaalassortiment en proberen zo veel als mogelijk maatwerk te leveren naar de klant. We hebben een eigen snijkeuken, waarin we alle groenten en fruit zelf verwerken. Daarbij proberen we ons te onderscheiden met een zo hoog mogelijk serviceniveau. Hardlopers zijn typische horeca-producten, zoals mesclun en perssinaasappelen, maar onze klanten weten ook met aardbeien en mango's goed hun weg", vertelt Ron. "Onze klantenkring varieert van cafetaria's tot toprestaurants en die proberen we allen naar klantwens te bedienen."



In de loop der jaren is het beleveringsgebied van Buitenhuis Groenten & Fruit behoorlijk uitgebreid van Ede naar Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Lunteren. "Maar in de zomer leveren we nu ook al aan een camping in Doesburg. Zonder dat we de geografische groei hebben gezocht, zijn we flink uitgebreid. Dit zal ons tegelijkertijd voor de toekomst wel voor een dilemma plaatsen, want de ruimte in ons pand is beperkt. We zullen dus een keer de keuze moeten maken om de kosten laag te houden en onze huidige klantenkring goed te beleveren óf verder te groeien en intrek te nemen in een groter pand."

De inkoop verzorgt Jacobein Wagtho. Zij koopt wekelijks in op de veilingen in Zaltbommel, Venlo en Geldermalsen en haalt wekelijks Italiaans product bij Wijnand de Mooij. "We wedden natuurlijk niet op één paard. Ook op de inkoop kun je flink geld besparen. Daarnaast betrekken we in het seizoen producten als kersen en appelen bij de telers zelf", vertelt de horecaleverancier. Klagen doet de ondernemer niet. "We hebben een team van zeven man en moeten iets meer doen voor dezelfde centen, maar de omzet is hoger dan een jaar geleden. Alleen moet je iets meer moeite doen om je muntjes binnen te krijgen."

Voor meer informatie:
Buitenhuis Groenten & Fruit
Zanderijweg 10
6717 BM Ede
0318-636585
info@buitenhuisgroentenenfruit.nl
www.buitenhuisgroentenenfruit.nl